Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
8 Oct 2022 | 8583 vizualizari
Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala

Va impartasesc o reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala. Pentru ca aveam untura si pentru ca mai am un nepot proaspat boboc de facultate, am zis sa-i pregatesc niste cornulete delicioase, sa se indulceasca si el alaturi de colegii de camera. Reteta asta am gasit-o pe niste foi ingalbenite ramase mostenire de la Mami- mama mamei mele, acolo era cu sifon, am apucat si eu vremea sifonului cand eram mica, ma fascina cand se montau capsulele alea in sticla speciala de sifon si apa din interior se umplea de bule....amintiri dintr-o epoca apusa. Eu am inlocuit sifonul cu apa minerala si m-am pus pe framantat cornulete delicioase umplute cu rahat si gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata. Ca si ingrediente principale, sunt necesare: faina, untura, zahar, gem sau rahat.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala
  • Aluat
  • 400 g untura la temperatura camerei
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 4 oua medii
  • 2 pliculete praf de copt+ 4 lingurite otet
  • 160 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • Umplutura
  • rahat colorat
  • gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala:

Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste compozitia din castron impreuna cu apa minerala, se amesteca bine, apoi se adauga faina cernuta si se framanta un aluat nelipicios dar care nu este tare. Mie mi-a fost suficient kg de faina, nu l-am pus tot deodata ci treptat, e posibil sa nu trebuiasca toata faina sau sa mai fie nevoie, in functie de cat de dimensiunea oualelor. Am framantat aluatul, apoi l-am strans intr-o bila si l-am lasat la odihnit cca 30 min intr-un loc mai racoros decat bucataria, dar nu la frigider.

Dupa ce au trecut cele 30 min am impartit aluatul in bile mai mici, din fiecare bila am intins o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, potrivita, am decupat un rotund pe care l-am taiat cu o rola in 8 bucati. Pe fiecare bucata am pus rahat sau gem, am format cornuletul si am umplut tava cu cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cand au fost gata cornuletele le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar pudra. Simplu si gustos !

Vezi si reteta de Cornulete cu nuca si untura sau cornulete cu nuca si vanilie.

Recomandam si biscuiti spritati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu untura, varianta cu apa minerala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911

Desert fursecuri de Martisor

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....

Citeste continuarea

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.  Intre timp, apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2022, 17:41
la 08.10.2022, 19:38
Delicioasee!
la 09.10.2022, 08:10
Bune!
la 09.10.2022, 19:26
Mie sa imi dai cu gem si nuca, dar sa fie multe!
la 11.10.2022, 20:53
Indiferent de varianta, cornulete sunt super gustoase!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking