Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

Postat de Ksenya in Mancaruri cu carne
20 Apr 2021 | 9423 vizualizari
Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

  O reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc, cum se manca pe vremuri.  In ziua de astazi nu prea gasesti creier proaspat doar daca ai noroc sa cunosti o macelarie buna.  Nu cunosc de ce ii zice “ Creier macelaresc “  si de unde vine denumirea, desi denumirea oarecum e sugestiva.        

Ingrediente

Ingrediente necesare pentru Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

  • 500 g creier proaspat spalat si inlaturat pelitele
  • 2 cepe tocate marunt
  • o jumatate de ardei gras rosu,verde sau galben tocat cubulete
  • o rosie mare sau 2 mai mici numai partea tare fara miez tocate marunt
  • 2 oua batute bine
  • O lingura lapte
  • O jumatate de legatura patrunjel tocat marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • O lingura otet

Mod de preparare

 

Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc

Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.

 Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient  se prajesc bucatile de creier pe ambele parti pana la culoarea aurie, se scoate pe un platou separat.

 Adaugam ceapa in uleiul ramas, daca mai trebuie completat mai adaugati o lingura de ulei.

Cand ceapa incepe sa rumeneasca usor, adaugam ardeiul gras,se lasa sa elibereze aroma de ardei (2-3 minute) apoi se adauga cuburile de rosiil. Se calesc usor la foc mic inca 2-3 minute.Se adauga bucatile de creier peste legume ,fara sa amestecam.. Peste ouale batute se adauga laptele se amesteca,se adauga piper si sare si se toarna in tigaie peste creier si legume.

 Puteti adauga si patrunjelul ( eu l-am preferat la sfarsit)

 Se  acopera  cu capac si se micsoreaza flacara pana la minim.

 In 5-6  minute incercam pe marginea tigaii daca se desprinde oul,apoi cu ajutorul unuei farfurii intoarcem turta, si o adaugam incet pe partea cealalta nefacuta in tigaie lasam sa rumeneasca  cam 4-5 minute la foc mic .

Cu ajutorul platoului  in care v-om servi creierul raspurnam tigaia si v-a reiesi o turta rumena si uniforma.

 Daca vi se pare mai elaborata tehnica rasturnarii,puteti sari peste acest pas.

 Se adauga patrunjelul proaspat tocat marunt.

 Se serveste  cu salata dupa  plac sau muraturi.

 Eu am servit cu salata de ridichi si ceapa verde.

 Pofta mare!

 Recomandam si reteta de Creier Pane

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fasole galbena cu perisoare

Postat de panacris

Fasole galbena cu perisoare

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...

Citeste continuarea

Cartofi cu carne si legume in straturi

Postat de timea

Cartofi cu carne si legume in straturi

Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 20.04.2021, 16:52
Wow. Si mie imi place
la 20.04.2021, 16:58
Interesantă rețeta!
la 20.04.2021, 17:30
la 20.04.2021, 17:33
interesant
la 20.04.2021, 17:42

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking