Reteta de desert cu nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
22 Ian 2023 | 698 vizualizari
Reteta de desert cu nuca si ciocolata

Maine nu-i poimaine si vine Sf. Clement peste mine, asa ca am incercat sa ma mobilizez. Ploaia asta trage la lene cat Madagascarul, mi-a iesit ce mi-a iesit sau ce am vrut, inca nu sunt sigura 100% care varianta e cea reala. Sa ma apuc de scris, ca iar uit ce am facut :)))))))))))))))))))) Pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, cacao, ulei, nuca, ciocolata, smantana, unt, lapte, fondant.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de desert cu nuca si ciocolata
  • Tava de chec cu pereti detasabili 30/12/ 7 cm
  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina - nu varfuite
  • 1 lingura cacao - nu varfuita
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri nuca macinata - linguri varfuite
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 225 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 25 g unt cu 82% grasime
  • 25 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 2 linguri lichior Irish Cream
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • Glazura
  • fondant + 4 bomboane trufe
  • Decor
  • 275 ml smantana pt frisca cu 36 % grasime
  • 2 lingurite zahar vanilat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de desert cu nuca si ciocolata

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu un praf de sare, lingurita de zahar vanilat si uleiul, am mixat cca 3-4 min. Am incorporat in albusuri amestecul de galbenusuri, cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat, cacao, faina si nuca, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la copt. Am facut testul scobitorii, degeaba va spun cat am tinut la cuptor, difera de la cuptor la cuptor timpul de coacere. Al meu e si un pic diliu, cuptorul , cum o dau tot imi arde un pic baza blatului.Dupa ce a trecut testul scobitorii am scos din cuptor blatul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Apa si zaharul le-am pus la fiert, am lasat sa dea in cateva clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de vanilie. Am lasat sa s eraceasca bine.

Crema : Mai intai am mixat 225 ml smantana pana am obtinut o frisca ferma, nu am adaugat zahar. Intr-un castron de inox am pus ciocolata cu untul si laptele, ama sezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am incorporat frisca. La final am adaugat nuca macinata si lichiorul.

Asamblare : Blatul racit l-am sectionat in doua parti aproximativ egale, am insiropat bine ambele parti, am intins jumatate din crema pe prima parte de blat, am asezat al doilea blat si am intins restul de crema. Am lasat sa se odihneasca cat timp am pregatit fondantul cu bomboanele trufa

Glazura : Intr-un castron de inox am pus bomboanele faramitate si bucatele de fondant, am adaugat 2 lingurite de sirop, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce am obtinut un amestec omogen.

Glazura obtinuta am turnat-o asa calda si lichida peste prajitura. Am dat prajitura la rece pana a doua zi, a doua zi am ornat-o cu frisca obtinuta din smantana si zaharul vanilat. Gata si prajitura, sa avem pofta !

Vezi si reteta de Prajitura cu crema de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Desert salam de biscuiti

Postat de mirela0911

Desert salam de biscuiti

Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste totul. Se stinge focul si se adauga untul. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2023, 15:53
la 22.01.2023, 17:14
Foarte bun! Ce fondant e ala alb?
la 22.01.2023, 19:18
la 23.01.2023, 08:30
Delicios!
la 23.01.2023, 21:32
Pe gustul meu

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking