Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl in Prajituri
24 Sep 2022 | 6101 vizualizari
Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

De mult timp pusesem ochii pe aceasta Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar. Le văzusem la Andra și mi-au placut tare mult. Au ieșit delicioase și le-au plăcut și fetelor mele foarte mult. Sunt necesare cateva ingrediente: faina,zahar,lapte,dovleac si ou.

Ingrediente

  • -Ingredientele pentru Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
  • pentru aluat:
  • 120 g dovleac plăcintar pasat
  • 20 g zahăr
  • circa 270 g făină
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscată
  • 70 g lapte
  • 30 g apa
  • 5 g esenta de vanilie
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • -pentru umplutură:
  • 180 g dovleac plăcintar pasat
  • 40g zahăr
  • 1 lingură de scorțișoară
  • -pentru uns + decor:
  • 1 gălbenuș + 1 lingură lapte
  • migdale pentru codita
  • 6 ațe groase/sfori de 80 cm fiecare

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute (când vârful cuțitului intră ușor în pulpă). Dupa ce s-a răcit, se stoarce zeama în mână și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical.

Se cerne făină într-un castron (200 g) și se adaugă zahărul, sare si drojdie uscată si se amesteca.

Se incălzesc laptele, apa si esenta de vanilie și se toarnă peste făină. Se amestecă totul, apoi se adaugă dovleacul (120 g). Se frământă aluatul și se încorporează untul. Se mai adaugă făină daca este necesar și se frământă aluatul până când nu se mai lipește de castron (eu am mai adăugat 70 g făină).
Din aluat se formează o bilă, care se lasă la crescut la loc cald, într-un castron acoperit cu un prosop sau folie alimentară, pentru 40-50 de minute.
Se dau ațele/sforile prin făină.

Pentru umplutură se amestecă 180g piure de dovleac cu 40g zahăr și o lingură de scorțișoară.


După ce aluatul a crescut, se pune pe o hârtie de copt, se întinde cu sucitorul și se taie în șase. Din fiecare parte se formează câte o bilă care se aplatizează și se umple cu dovleac. Se dă formă de bila din nou (se adună marginile aluatului spre centru, deasupra umpluturii de dovleac și se strâng bine cu degetele) și se leagă cu o ață astfel încât să iasă 8 părți. Se asează "dovlecii" într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu o folie (fără a atinge dovlecii) și se lasă să crească la loc cald, pentru 20 de minute.
După ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte și se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30-35 de minute, până când se rumenesc frumos.
Se lasă să se răcească, apoi li se scot ațele, li se pune în mijloc o migdală cu rolul de codiță și se servesc.

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu caise si iaurt

Postat de vio_dreams

Prajitura cu caise si iaurt

Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35). Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini....

Citeste continuarea

Reteta de Tiramisu cu ciresata

Postat de Constelatialeu

Reteta de Tiramisu cu ciresata

Iata cum se prepara Reteta de Tiramisu cu ciresata Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2022, 09:22
la 25.09.2022, 11:19
ce frumuseti
la 25.09.2022, 17:01
Ce frumos!!!
la 25.09.2022, 22:05
Ce frumosi sunt !
la 26.09.2022, 09:07
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking