Reteta de ecler la tava

Postat de VI in Prajituri
13 Dec 2022 | 6399 vizualizari
Reteta de ecler la tava

Reteta de ecler la tava este o prajitura delicioasa si usor de preparat! De fapt e acelasi ecler pe care il stim, doar ca e mai rapid pentru ca nu ne mai pierdem timpul cu pusul in pos pentru portii,ci pur si simplu intindem compozitia in tava,si coacem! Ingredinetele necesare sunt: faina, lapte, unt, oua, smantana, zahar, ciocolata

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de ecler la tava:
  • 150 g,faina
  • 150ml.apa,
  • 150ml.lapte.
  • 150g.unt 80%,
  • 5 oua,
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500ml.lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 150g.zahar,
  • 50g.faina,
  • 400 g.smantana pentru frisca,
  • 2 lingurite extract de vanilie,
  • 20g.cacao
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 600ml.smantana pentru frisca,
  • 50g.zahar pudra
  • Pentru stropit prajitura:
  • 50 ml.smantana frisca,
  • 50 g.ciocolata

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de ecler la tava

Apa, laptele, sarea, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia. Dupa ce aluatul oparit a ajuns la temperatura camerei adaugam cate un ou si amestecam bine,dupa fiecare ou adaugat,pana punem toate ouale. Punem toata compozitia intr-o tava neaderenta de 26x38 cm si intindem bine cu o spatula. Intindem si pe margini o mica bordura.

Coacem cam 35 minute.Scoatem din tava si lasam la racit.

Pregatim apoi crema din ingredientele indicate .Punem laptele la fiert cu zaharul,si faina,apoi adaugam galbenusurile,si cacaua ,fierbem la foc foarte mic,pana se ingroasa putin.Adaugam extractul de vanilie dupa se s-a racorit putin,si asteptam sa ajunga la temperatura camerei.

Apoi adaugam in etape si frisca batuta cu o paleta prin rasturnare. Punem blatul inapoi in tava in care a fost copt si intindem uniform crema. Dam la frigider o jumatate de ora .Scoatem din frigider si punem stratul de frisca batuta cu un pos. Intr-un ibric punem 50 ml smantana la infierbantat si in ea adaugam 50 g.ciocolata rupta in bucati.Asteptam putin pana se dizolva,apoi amestecam bine ,si cu o lingura stropim peste frisca . Dam la rece pana in momentul servirii!

Vezi si reteta de Eclere cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ecler la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Bounty

Postat de merisor67

Prajitura Bounty

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html  Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul...

Citeste continuarea

Islere

Postat de mirela0911

Islere

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si Green Sugar. Se pune untura, ouale batute si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca bine si se mai adauga smantana atat cat este necesar pentru a se putea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2022, 09:24
Delicioasa!
la 14.12.2022, 11:41
Bună idee...!
la 14.12.2022, 13:14
Delicioasă!
la 14.12.2022, 19:09
la 14.12.2022, 20:12
Mmm, ce delicioasa!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking