Ingrediente
Ingrediente Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut
- 250 g naut boabe
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel
- 1/4 lingurita turmeric
- 1 lingurita coriandru
- sare/delikat si piper - dupa gust
- 2 linguri faina
- 1 lingura de bicarbonat
Mod de preparare
Preparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut
Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere ca nautul isi dubleaza volumul.
Cand nautul este suficient de hidratat, scurgem apa si il spalam, indepartand pe cat se poate cojile boabelor ( se desprind usor, ca la fasole).
Punem nautul, ceapa, usturoiul si verdeata in vasul robotului si maruntim totul. Se adauga turmericul, sarea, piperul, coriandrul si faina. Se amesteca totul bine si formam cu mana umezita in apa chiftele pe care le prajim pe ambele parti, in ulei incins, pana capata o crusta maronie, crocanta.
Scoatem chiftelele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime.
Le servim calde sau reci, alaturi de felii de castraveti, rosii si/sau ardei gras.
Cu naut putem face si o delicioasa tocanita - Tocanita cu naut dar si o surprinzatoare maioneza! - Maioneza de post din aquafaba
Pasta de naut cu salata de ardei kapia poate constitui o delicioasa masa de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|