Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Postat de Ina in Mancaruri de post
22 Noi 2017 | 15623 vizualizari
Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Am primit de ceva vreme o punga de naut si am zis sa incerc aceasta Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut. Mi-au placut atat de mult calde incat am mancat vreo 13, dupa care mi s-a cam aplecat si nu cred ca le voi repeta reteta de falafel prea curand :)))) 

Ingrediente

Ingrediente Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

  • 250 g naut boabe
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru
  • sare/delikat si piper - dupa gust
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de bicarbonat

Mod de preparare

Preparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere ca nautul isi dubleaza volumul. 

Cand nautul este suficient de hidratat, scurgem apa si il spalam, indepartand pe cat se poate cojile boabelor ( se desprind usor, ca la fasole).

Punem nautul, ceapa, usturoiul si verdeata in vasul robotului si maruntim totul. Se adauga turmericul, sarea, piperul, coriandrul si faina. Se amesteca totul bine si formam cu mana umezita in apa chiftele pe care le prajim pe ambele parti, in ulei incins, pana capata o crusta maronie, crocanta.    

Scoatem chiftelele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime. 

Le servim calde sau reci, alaturi de felii de castraveti, rosii si/sau ardei gras. 

Cu naut putem face si o delicioasa tocanita - Tocanita cu naut dar si o surprinzatoare maioneza! - Maioneza de post din aquafaba

Pasta de naut cu salata de ardei kapia poate constitui o delicioasa masa de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fasole scazuta cu usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79

Fasole scazuta cu usturoi

Alegem fasolea de ceea ce nu trebuie (pietricele, coji, stricaciuni etc), o spalam si o punem la hidratat intr-un vas cu apa, de seara, pana dimineata. O spalam din nou si o punem la fiert in...

Citeste continuarea

Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

Postat de Ela68

Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume

um se prepara Pilaf sarbesc - Garnitura gustoasa cu legume Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 19:03
Păi și tu ai fost ca Haplea 2,3 erau suficiente mai ales calde, cad greu la fiere Sunt bune și reci!
la 22.11.2017, 19:05
Pai nu ma puteam abtine ) Aveam rosii bune de gradina si mergeau perfect impreuna ))
la 22.11.2017, 19:06
A doua zi am avut si pachet la serviciu si parca deja era prea mult...nu mai intrau
la 22.11.2017, 19:13
bune
la 22.11.2017, 19:16
Pe astea yrebuie să le încerc și eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking