Reteta de foi de varza murate pentru sarmale

Postat de ctlina in Muraturi
14 Oct 2022 | 5634 vizualizari
Reteta de foi de varza murate pentru sarmale

Minunata si practica aceasta Reteta de foi de varza murate pentru sarmale. Foile sunt deja pregatite pentru sarmale, ramane numai sa scoatem cate avem nevoie. Avem nevoie de cateva ingrediente: varza, sare, cimbru. Am folosit varza verde frantuzeasca, si-n Franta se fac foi de varza umplute, au o forma rotunda si sunt fara orez numai cu carne si legume. Nu este ideala, folositi varza romaneasca obisnuita. https://www.blogulluicatalina.com/2022/09/foi-de-varza-murate-pentru-sarmale.html

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de foi de varza murate pentru sarmale:
  • 1 varza verde mare
  • sare groasa marina - 4 linguri pline
  • boabe piper, coriandru
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Iata modul de preparare pentru Reteta de foi de varza murate pentru sarmale.

Se indeparteaza si se arunca primele foi  ale verzii care au rupturi.

Scobiti cotorul verzii, indepartati si-ncepeti sa desprindeti foile.

Nu insistati veti desprinde mai usor dupa.

Puneti la fiert o cantitate mare de apa intr-o oala in care va incape varza intreaga , am pus 1 lingura buna de sare marina.

Opariti varza intreaga pe o parte si pe alta cate 2 minute. Intoarceti cu grija sa nu va opariti.

Pregatiti o tava intinsa sau puneti un prosop curat pe planul de lucru.

Scoateti varza pe o tava si desprindeti primele foi, puneti-le pe planul de lucru.

Puneti din nou la oparit varza , la fel 2 minute pe fiecare parte , scoateti si desprindeti din nou primele foi.

Repetati pana cand ati oparit toate straturile verzei si ati putut desprinde toate foile.

Va ramane cotorul cu un pic de varza, l-am taiat in 4  pentru a-l pune si pe el la murat.

Incepeti sa prgeatiti foile desprinse. Daca vi se par tari puneti-le 1 minut sa se-nmoaie in apa fiarta ca sa le puteti rula un pic.

Foile erau mari, am taiat si-ndepartat nervura  principala si apoi le-am taiat in 2.

Cand voi face sarmale le voi taia din nou in 2 sau in 3.

Puneti 5 jumatati de foi una peste alta si rulati-le .

Formati rulouri identice cu toate foile.

Pregatiti saramura : puneti la fiert 3 litri de apa cu 3 inguri pline de sare marina groasa.

Amestecati sa se dizolve bine sarea, aduceti la fierbere, opriti focul si lasati sa se raceasca. 

Am pus totul intr-un butoi mic de 5 litri.

Puneti condimetele dorite, am pus pe fund boabe de piper si de coriandru si cimbru uscat.

Asezati apoi rulourile cu foi de varza si cotorul taiat in 4, alternand cu un pic de condimente. tasati bine.

Varsati deasupra saramura calduta si puneti o greutate deasupra (un borcan de 500 gr umplut cu apa).

Puneti borcanul/butoiul intr-o tava adanca fara sa-l inchideti.

Va incepe sa fermenteze, moarea poate curge in tava, lasati o saptamana borcanul deschis. 

Eu l-am lasat in bucatarie, a fermentat mai repede caci destul de cald, daca-l puneti in camara lasati 10 zile.

Cand moarea miroase si nu mai fermenteaza, inchideti borcanul/butoiul si depozitati-l intr-un loc racoros.

Am desfacut si folosit foile dupa o luna jumatate.

Iata  si rezultatul.  

Vezi si reteta de Varza rosie in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de foi de varza murate pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fructe murate in otet (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Fructe murate in otet (reteta Motan)

Borcanele se spala si se sterilizeaza. (eu am folosit borcane de 800 ml) Se folosesc fructe in functie de cate borcane vreti sa faceti. Fructele se spala si se sterg de apa. Prunele se...

Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de merisor67

Gogosari in sos de mustar

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2022, 20:48
la 14.10.2022, 23:43
la 15.10.2022, 08:46
la 15.10.2022, 18:31
la 15.10.2022, 19:53
de folos pentru la iarna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking