Gogosari in otet, la rece

Postat de merisor67 in Muraturi
12 Sep 2018 | 18915 vizualizari
Gogosari in otet, la rece

Am două rețete de gogoșari în oțet: una în care fierb oțetul cu zahărul și pe cea de față Gogoșari în oțet preparați la rece. Diferența între cele două rețete, este că în a doua, gogoșarii rămân mai crocanți pe tot parcursul păstrării, însă favorita mea, trebuie să recunosc, este cealaltă variantă.  

Ingrediente

  • 5 kg gogoșari(cântăriți întregi)
  • 600 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 3 linguri sare de murături
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • boabe de muștar
  • 4-5 foi de dafin
  • rondele de hrean

Mod de preparare

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu.

Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs.

Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le îndepărtăm cotoarele, semințele și nervurile.

Punem bucățile de gogoșari într-un vas încăpător și adăugăm peste ele zahărul, sarea și condimentele, mai puțin hreanul.

Le amestecăm bine, acoperim vasul și îl lăsăm la loc răcoros, până a doua zi.

Mai amestecăm gogoșarii din când în când să se întrepătrundă gusturile.

A doua zi, scurgem sucul rezultat și îl amestecăm cu oțetul.

Urmărim să avem o proporție de aproximativ 2:1, adică o parte oțet și două părți suc, dar nu-i nicio problemă dacă nu-s chiar la fix cantitățile.

Umplem borcanele, sterilizate în prealabil, cu bucățile de gogoșari, îndesându-le destul de bine, să încapă mai multe și să ne ajungă lichidul.

Așezăm printre gogoșari și rondele de hrean, acesta ajutând la păstrarea gogoșarilor mai crocanți.

Turnăm apoi lichidul peste gogoșari, înfiletăm capacele și trecem borcanele în cămară.

Mie mi-au rezultat 5 borcane de 900 ml, dar au fost destul de îndesați gogoșarii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2018, 10:38
Foarte buni, gogoșarii în oțet! Mai am, de anul trecut, dar tot voi mai face câteva borcănele...!
la 12.09.2018, 10:45
Mulțumesc, Rodica! Și eu mai am, dar tot mai fac.
la 12.09.2018, 12:11
faina reteta.Am pus si eu zilele trecute.
Eu am pus si otetul impreuna cu sarea si zaharul peste gogosari.
Cred ca rezultatul este tot pe acolo.
Bravo!
la 12.09.2018, 12:23
la 12.09.2018, 13:46
Sunt minunati. Eu pun si otetul odata cu zaharul si sarea.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking