Ingrediente
- Ingrediente Rețeta de friganele - Desertul delicios din copilărie
- 1 pâine toast
- 300 ml lapte
- 1 ou
- caise și zmeură
- 2 lg gr zahăr brun
- 80 gr unt
- fulgi de migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare
Cu se prepara Rețeta de friganele - Desertul delicios din copilărie
Rumenește fulgii de migdale într-o tigaie, câteva secunde ca să nu se ardă.
Feliază pâinea. Taie caisele bucățele.
Într-o tigaie încinsă, pune puțin unt și cuburile de caise. Adaugă puțin zahăr pentru a carameliză fructele. După ce s-au înmuiat ușor, scoate-le într-un bol, apoi șterge ușor tigaia cu un șervet de hârtie.
Într-un bol amestecă bine un ou și adaugă laptele, apoi omogenizează. Înmoaie fiecare felie de pâine în compoziția de lapte cu ou.
În aceeași tigaie, pune restul de unt la topit și rumenește feliile de pâine pe ambele părți.
Așază friganelele pe un platou, pune topping de caise și zmeură proaspătă, fulgi de migdale și pudrează-le cu puțin zahăr.
Friganelele sunt gata pentru a fi savurate cu mare poftă.
Ușor, rapid și gustos!
Încearcă și rețeta de Friganele rulate, o altă variantă gustoasă sau rețeta de Friganele umplute.
Îți recomandăm și rețeta de Friganele sandwich, foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de friganele - Desertul delicios din copilărie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|