Ingrediente
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 150 g zahar
- 10 g zahar vanilat
- 50 g miere
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 g migdale macinate
- 350 g faina
- 100 g unt
- Pentru decor: ciocolata si bomboane
Mod de preparare
iata cum se prepara Reteta de fursecuri reni, cu unt
Intr-un bol am adaugat cele doua oua alaturi de un praf de sare si am inceput sa le mixez.
Am adaugat zaharul cristal peste oua, l-am incorporat, dupa care a venit randul zaharului vanilat sa fie adaugat in compozitie.
Eu am avut mierea mai groasa si solida, ceea ce arata ca este foarte buna si am adaugat-o in compozitia obtinuta mai sus.
Am pus esenta de vanilie pentru un gust mult mai bun si migdalele macinate dupa care am amestecat bine ingredientele.
Am adaugat treptat in compozitia obtinuta faina, pana ce aluatul a inceput sa prinda forma. Tot acum se adauga si praful de copt, dar cum eu am uitat, l-am adaugat la final.
Pentru fragezimea fursecurilor am adaugat untul in aluatul obtinut si l-am incorporat cu mainile. Am dat aluatul la rece minim 1 ora.
Dupa ce aluatul s-a racit, l-am intins pe masa infainata pana am obtinut o foaie de 0,5 cm, acum depinde de fiecare persoana cat de groase sau subtiri doreste fursecurile.
Am decupat fursecurile si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor preincalzit la 180°C, timp de 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca.
Am decorat fursecurile cu ciocolata topita si drajeuri. Sper sa va placa reteta mea de fursecuri reni cu unt, pentru Mosu'. Pofta buna!
Vezi si reteta de Fursecuri Arici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri reni, cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|