Ingrediente
- Ingredientele pentru reteta de gem de struguri:
- 1,5 kg struguri copti
- 4 linguri indulcitor natural erithritol
- 1 lingura de zeama de lamaie
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de gem de struguri:
Clătiți bine și alegeți boabele de struguri.
Zdrobiți boabele de struguri cu mâina sau cu spatele unei linguri strecurătoare.
Puneți-le într-o oala de dulceață la foc mic. Adăugați îndulcitorul și amestecați până se topește complet.
Gatiti apoi la foc potrivit timp de aproximativ 50 minute pana la 1 ora, amestecand des. Indepartați semințele pe măsură ce se ridica la quprafata cu o lingura strecurătoare.
Este destul de lung, fiul meu m-a ajutat, mulțumesc Titi :)
Adăugați lămâia spre final. Verificați gătitul: câteva picături turnate pe o farfurie rece nu trebuie sa se intinda.
Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.
Inchideti-le, rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura. Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.
Vezi si reteta de Gem asortat de fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|