Reteta de gem de struguri

Postat de ctlina in Dulceata / Gem
14 Sep 2022 | 4405 vizualizari
Reteta de gem de struguri

Aceasta reteta de gem de struguri este o reteta fără zahăr rafinat, low carb Ai nevoie de doar trei ingrediente: struguri, indulcitor si lamaie. O premieră pentru mine acest gem de struguri.  Nu este usor de facut pentru că trebuie să îndepărtați toate semințele care se ridică la suprafață pe măsură ce gătitul progresează.  Rezultatul este insa chiar frumos și foarte gustos - arată ca un gem de cireșe negre.  Puteți alege soluția mai rapidă, dar mai puțin gustoasă, de trecere a strugurilor printr-o moară de legume pe o grilă fină pentru a îndepărta cojile și semințele.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/10/gem-de-struguri-fara-zahar-adevarat-low.html

Ingrediente

  • Ingredientele pentru reteta de gem de struguri:
  • 1,5 kg struguri copti
  • 4 linguri indulcitor natural erithritol
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare

 Iata cum se prepara Reteta de gem de struguri:

Clătiți bine și alegeți boabele de struguri.  

Zdrobiți boabele de struguri cu mâina sau cu spatele unei linguri strecurătoare. 

Puneți-le într-o oala de dulceață la foc mic. Adăugați îndulcitorul și amestecați până se topește complet.

Gatiti apoi la foc potrivit timp de aproximativ 50 minute pana la 1 ora, amestecand des.  Indepartați semințele pe măsură ce se ridica la quprafata cu o lingura strecurătoare.   

Este destul de lung, fiul meu m-a ajutat, mulțumesc Titi :)

Adăugați lămâia spre final. Verificați gătitul: câteva picături turnate pe o farfurie rece nu trebuie sa se intinda.  

Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.
Inchideti-le,  rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura. Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.

Vezi si reteta de Gem asortat de fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de visine

Se spala visinele si li se scot samburii. Se pun intr-un vas mare impreuna cu zaharul si se lasa peste noapte la rece. A doua zi, se scot visinele, iar siropul se fierbe circa o ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de licurici_lra

Gem de gutui

Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2022, 19:20
la 14.09.2022, 23:01
la 14.09.2022, 23:09
la 20.09.2022, 10:23
Delicios!
la 22.09.2022, 20:43
Am auzit ca gemul de struguri este foarte bun! Imi place si culoarea!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking