Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de gogonele picante
- 3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie
- o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat
- 3-4 ardei iuti tocat ,(alegeti cat de iuti va plac )
- o legatura patrunjel tocat
- 1/2 legatura marar tocat
- o crenguta busuioc
- Saramura
- 1 lingura sare neiodata
- 1 l apa
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante
Am spalat gogonelele.
Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.
Intr-un bol, am adaugat usturoiul, ardeii iuti, patrunjelul si mararul, am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.
La fundul borcanului am pus o crenguta de busuioc.
Am umplut borcanul, asezand gogonelele cat mai tasate.
Am pregatit saramura, apoi am fiert-o 5 minute
Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.
Am lasat pana a doua zi, am mai completat cu un pic de saramura.
Am legat borcanele cu celofan si le-am lasat la temperatura camerei pentru 5 zile.
Se pot servi dupa 9-10 zille.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogonele picante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|