Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de lasagna de dovlecel
- 2 dovlecei
- 500 gr carne tocata (amestec porc+vitel)
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline, sare, piper, boia cimbru , dafin
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar supa de carne
- 1 ardei iute
- 3 rosii bine coapte
- 3 linguri pasta de rosii
- aprox 300 gr sos bechamel
- mozarella razuita
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de lasagna de dovlecel
Dovleceii de spala si se usuca cu un servetel; taiem felii subtiri pe lungime, lasam coaja si punem sare. Ii punem pe gratar sau in tigaia grill si le coacem pe ambele parti. E am avut congelate felii de dovlecei, gata coapte, doar le-am decongelat, scurs si condimentat.
Pregatim sosul becahemel. Eu l-am facut in casa, dar exista si de cumparat.
Pentru compozitia de carne, tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline cu usturoi si un chilli iute. Adaugam si cimbru proaspat /dafin.
Cand s-au inmuiat, se adauaga boia si carnea tocata. Amestecam bine si lasam la foc mare sa se prajeasca bine carnea. Punem sare, piper. Cand s-a rumenit frumos, punem rosiile taiate cubulete, pasta de rosii si stingem cu vinul. Lasam la foc mare sa scada si vinul si apoi punem putina supa (eu am facut dintr-un cub concentrat cu apa clocotita). Cand a scazut si zeama lasata, oprim focul. Daca e prea sec, sosul punem 2-3 linguri din sosul bechamel.
Pregatim un vas pentru cuptor pentru lasagna. Pasii sunt exact ca si la lasagna traditionala cu foi: punem dovlecelul, ungem putin cu bechamel, adaugam un strat de carne si punem branza mozarella razuita.; repetam pana se termina compozitia. La final trebuie sa fie bechamel si branza.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. A mea a stat ceva mai mult si s-a rumenit prea tare (scuze penntru aspect), dar a fost delicioasa.
Lasam sa se odihneasca cel putin jumate de ora inainte de a servi.
Vezi si reteta de Lasagna cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lasagna de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|