Reteta de Martisor Dora

Postat de Constelatialeu in Prajituri
1 Mar 2023 | 2785 vizualizari
Reteta de Martisor Dora

Pe 2 martie '' surora mea cea mica'' implineste si ea niste Primaveri, mai putin cu 5 decat verile mele, asa ca i-am facut un martisor dulce. La cererea ei, a vrut ceva insiropat si glazurat cu fondant. M-am executat, l-am insiropat safie, se vede la sectiune, ca nu a iesit foarte bine sectiunea, dar ce mai conteaza la tara merge si fara perfectiune, gustul sa fie ce trebuie. La multi ani, Minodora ( Dora cum o stie mai toata lumea) ! Sa-ti fie ziua la superlativ, te iubim.  Pentru Reteta de Martisor Dora sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, ciocolata, smantana

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de Martisor Dora
  • Blat tava dim 32/22 cm am copt 3 blaturi- ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori
  • 2 oua mici
  • 70 g zahar
  • 80 g faina
  • 12 g ulei
  • 12 g lapte
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Sirop
  • cca 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 400 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • Glazura
  • cca 500-600 g fondant alb
  • colorant rosu

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Martisor Dora

Blat : Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile impreuna cu uleiul, laptele si esenta de vanilie le-am omogenizat apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat faina tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava si am nivelat, am dat tava la cuproerul preincalzit la 180 grade pentru cca 12 min, este un blat subtire si se coace repede. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Am procedat la fel de inca doua ori, in final am obtinut 3 foi de blat.

 Sirop : Apa cu zaharul le-am pus sa dea in 2-3 clocote, am astins focul si am adaugat esenta de vanilie, am lasat sa se raceasca bine siropul.

Crema ; Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat vasul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am dat vasul la rece, mai intai in camara ( acolo am racoare), apoi l-am bagat la frigider pentru cateva ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am indreptat cele 3 foi taind marginile, am asezat prima foaie am insiropata-o bine, am intins peste o parte din crema, peste crema am pus al doilea blat si l-am insiropata bine, am intins crema si am asezat al treilea blat pe care l-am insiropat bine. Am pastrat un pic de crema pentru decor. Am lasat prajitura peste noapte s astea la rece. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o fondant. Fondantul alb l-am pus pe baie de abur , ama daugat 3-4 linguri de sirop si colorant rosu, l-am lasat sa se topeasca apoi am glazurat fiecare prajitura in parte. Dupa ce fondantul sa intarit am decorat cu crema oprita formand niste floricele albe.

Vezi si reteta de Prajitura Martisor 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Martisor Dora" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Postat de Constelatialeu

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2023, 17:52
la 02.03.2023, 09:14
La mulți ani cu multă sănătate Dora! Delicios!
la 02.03.2023, 20:53
La multi ani pentru sora ta! Prajitura nu cer, ca sigur nu mai este!
la 08.03.2023, 11:09

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking