Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

Postat de amalia01 in Fructe de mare
8 Noi 2017 | 34735 vizualizari
Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

Recunosc: nu sunt mare amatoare de retete de fructe de mare, insa sunt zile in care imi place sa risc, in bucatarie, normal! Si nu mica mi-a fost uimirea sa constat ca reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi a iesit grozav si sunt atat de bune, incat toata familia le-a savurat cu placere (evident ca micuta nu a stiut ce sunt la inceput...).

Ingrediente

Ingrediente Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

  • 500 g midii congelate
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 3 frunze de patrunjel

Mod de preparare

Preparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.

Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat (dupa gust) si lasi la foc mic sa se inabuse, cca. 45 de minute. Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand, pana scade vinul.

Servesti cald, cu patrunjel verde tocat deasupra. 

Sa aveti pofta!  

Alte retete delicioase cu fructe de mare, gasesti si aici - Scoici, surimi si peste in sos de vin sau aici - Orez cu fructe de mare

Pe mine m-ar tenta rau reteta aceasta - Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2017, 20:52
la 08.11.2017, 22:58
la 10.11.2017, 06:22
la 14.05.2019, 22:07

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking