Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan

Postat de Constelatialeu in Prajituri
30 Dec 2022 | 3743 vizualizari
Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan

Mini au iesit, egale mai la vara ca din cauza de lichior, pe care l-am degustat, n-am mai tinut drept cutitul, deci da ''ie'' bune si asa neegale si imbatate. Pentru Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, lichior, fondant, ciocolata, smantana.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan
  • Blat 20/16 cm
  • 3 oua XL
  • 100 g zahar tos
  • 80 g faina
  • 25 g cacao
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 ml lichior Sheridan`s
  • Fondant
  • 500 g fondant
  • 3 linguri sirop
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata amara Callebaut
  • 150 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri lichior Sheridan`s
  • Frisca
  • 300 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Decor
  • cirese confiate

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 20/16 cm. Faina am amestecat-o cu cacao si am cernut amestecul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu restul de zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si amestecul de faina si cacao, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat amestecul obtinut in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min sau pana trece testul scobitorii.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a dat in clocot am stins focul si am adaugat lichiorul, am lasat sa se raceasca bine.

Cream de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat si lichiorul, am omogenizat si am dat castronul la frigider pentru 2 ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Fondant : Fondantul l-am pregatit in momentul in care m-am apucat sa asamblez prajitura. Intr-un castron de inox am pus fondantul, am asezat castronul pe baie de abur. Separat am amestecat cacao cu sirop si am adaugat amestecul peste fondant, am amestecat bine pana ce fondantul a devenit fluid, numai bun de glazurat.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit l-am portionat in 24 de bucatele, apoi am luat fiecare bucatica si am scufundat-o in siropul rece. Am lasat sa se scurga surplusul de sirop . Crema mixata am pus-o intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de prajitura.Apoi am ornat cu frisca si decorat cu cirese confiate. Se pare ca le-am imbatat bini di tat, parol ca au iesit delicioase, putin mai inclinate din motive de lichior, sa ne fie di bine in noul an. LA multi ani !

Vezi si reteta de Mini Amandine

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mini Boema cu lichior Sheridan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...

Citeste continuarea

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Postat de diaconta

Tartă cu brânză,jeleu şi bezea

Pentru foaia de tarta am amestecat untura si untul cu faina,apoi restul ingredientelor. Am facut o bila de aluat,am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider o ora. Am pregatit apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2022, 23:06
la 31.12.2022, 08:08
wow! Nebunieeeeee
la 31.12.2022, 09:11
la 31.12.2022, 15:21
la 31.12.2022, 20:22
Delicioaseee!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking