Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
28 Dec 2022 | 2769 vizualizari
Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Imi ramasese niste smantana pentru frisca si trebuia sa ii fac ceva sa nu se strice, asa ca mi-am amintit ca am salvat reteta lui Madi ''Mousse au chocolat'' .  M-am pus pe treaba, nu e nimic complicat, doar delicios. N-am respectat eu reteta pas cu pas, ca asa sunt eu trebuie sa fac si ca mine, dar mi-a placut ce mi-a iesit. Cu ocazia asta mi-am testat si cadoul de Craciun, niste cupe de inghetata, budinci si alte nastrusnice dulciuri pe care le poti servi la cupa. Pentru Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, oua, smantana, lichior.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur
  • 150 g ciocolata neagra 54,4% Callebaut
  • 3 oua medii
  • 300 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • 1 lingura zahar tos
  • esenta vanilie
  • 2 linguri lichior Irish cream
  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat o lingura de zahar si am continuat sa mixez 2 min. Galbenusurile impreuna cu esenta de vanilie si lichiorul le-am mixat 2 min. Intr-un castron de inox am pus ciocolata impreuna cu 50 ml smantana pentru frisca, am adaugat si galbenusurile mixate si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Asamblare: Peste albusurile batute spuma am adaugat 150 g frisca si cate o lingura din crema de ciocolata si am mixat 1 min, am procedat asa pana am terminat de incorporat toata crema de ciocolata.Am avut ramas niste blat de bezea cu cacao si nuca, am faramitat cateva bucatele si le-am asezat ca baza in cupe, apoi am adaugat mousse-ul obtinut. Cu frisca ramasa am ornat cupele si am dat la frigider pentru 2-3 ore.Gata mi-am facut damblaua si-am salvat si smantana pentru frisca, nimci nu se risipeste totul se transforma. 

 

Vezi si reteta de Tort cu mousse de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura calda cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Prajitura calda cu ciocolata

Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr). Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Postat de merisor67

Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti

Reteta de preparare a papanasilor Incepem cu aluatul, care trebuie lasat o vreme la odihnit. Punem branza intr-un vas si adaugam peste ea, zaharul, sarea, ouale si grisul. Amestecam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2022, 17:41
la 28.12.2022, 18:09
la 28.12.2022, 19:07
Ce deliciu ai facut, Cleme
la 28.12.2022, 19:17
Buuun!
la 28.12.2022, 20:02

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking