Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval
Postat de vasimur in Porc 24 Mar 2022 | 8809 vizualizari
În România, cea mai populară rețetă de musaca de cartofi, cu carne tocată, este cea în straturi alternative de cartofi și carne și are origini grecești. Musacaua se poate prepara într-o multitudine de feluri: cu vinete, cu cartofi la care se poate adăuga sau nu, carne tocată (de vită, de porc, de pasăre, iepure sau oaie), sos alb (Bechamel) și cașcaval deasupra, în funcție de zona geografică de unde provine rețeta. În limba turcă, musaca înseamnă ceva servit rece!
Însă, rețeta pe care doresc să v-o împărtășesc, este așa cum o făcea bunica și mama mea, atunci când se gătea mai puțin sofisticat și cu ingredientele pe care le aveau la îndemână . Vă asigur însă că musacaua astfel preparată, are un gust excelent și v-o recomand cu mare drag.
Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval poate fi păstrată la frigider sau chiar congelată, într-un ambalaj ermetic. Reîncălzită a doua zi, nu-și pierde cu nimic din savoare și gust.
Inapoi la reteta
|