Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci
Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului.
Apoi se adaugă rând pe rând ouăle, amestecându-se până ce se înglobează în aluat.
Se adaugă făina, pudra de cacao și praful de copt amestecându-se ușor până ce obținem un aluat omogen, care se lasă la rece cca. 30 minute.
Se scoate aluatul de la rece și se fac biluțe mici, de cca. 5 grame.
Se încinge bine forma clasică sau cea electrică și se pun rapid biluțele, ca să se coacă uniform. Se închide forma și se presează bine ptr 15 secunde, apoi se întoarce pe partea cealaltă, asta ptr forma clasică, acum că am jucărie nouă, nu e nevoie de acest pas.
Cojile se scot după cca. 2 minute și se lasă la răcit pe un grilaj.
Cât se răcoresc cojile ne ocupăm de cremă.
Laptele condensat și uleiul de cocos se pun la încălzit într-un vas la foc mic, amestecându-se lin cât să se înglobeze cele două lichide. Apoi se adaugă praful de sare, fulgii de cocos, nuca mărunțită și mierea, lăsându-se la gătit cca. 5 minute până ce se omogenizează.
Apoi se lasă un pic la răcit și se trece la ultima migălelală, umplerea nucilor! ;) Aici TataZmeu m-a ajutat la greu! ;) Un pic de migăleală, dar se mertiă efortul!
Spor și poftă bună!
Vezi si reteta de Nuci umplute.