Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
6 Apr 2024 | 722 vizualizari
Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională românească, reinventată cu o notă modernă: ostropelul cu ciuperci pleurotus. Este o mâncare plină de gust și foarte hrănitoare, ciupecile pleurotus au consistența cărnii. Pentru rețeta de Ostropel cu ciuperci pleurotus ai nevoie de ingredientele de aici: ciuperci pleurotus, roșii cuburi, suc roșii, ceapă, morcovi, usturoi, cimbru.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:
  • 200-300 g ciuperci pleurotus
  • 1 conservă roșii cuburi
  • 1 cană sos de roșii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 litru de apă
  • 1 cană de mălai grisat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • Câteva crenguțe de cimbru
  • Patrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt până devin moi. Adăugați ciupercile pleurotus tăiate în cratiță și gătiți-le până se înmoaie și încep să-și lase sucul.

Adăugați roșiile cuburi și sosul de roșii în cratiță. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa sosul. Adăugați usturoiul mărunțit, crenguțele de cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine și mai lăsați pe foc pentru încă 2-3 minute.

Presărați pătrunjel tocat deasupra ostropelului înainte de servire pentru un plus de prospețime și aromă.

Serviți ostropelul cu ciuperci pleurotus cald, alături de mămăliguță sau pâine proaspătă. Această rețetă de ostropel cu ciuperci pleurotus este o adevărată delicatesă, plină de arome și va fi cu siguranță un succes la masa de prânz sau de cină!

Vezi si reteta de Pui cu ciuperci pleurotus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

Postat de RODIMUR

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj....

Citeste continuarea

Ciuperci sote II

Postat de Ela68

Ciuperci sote II

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2024, 02:47
la 07.04.2024, 07:39
O minunatieeee...!
la 07.04.2024, 17:36
ce bunatate
la 07.04.2024, 23:31
Oricum ar fi preparate, ciupercile sunt tare bune...
la 08.04.2024, 18:50

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking