Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
6 Apr 2024 | 621 vizualizari

Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională românească, reinventată cu o notă modernă: ostropelul cu ciuperci pleurotus. Este o mâncare plină de gust și foarte hrănitoare, ciupecile pleurotus au consistența cărnii. Pentru rețeta de Ostropel cu ciuperci pleurotus ai nevoie de ingredientele de aici: ciuperci pleurotus, roșii cuburi, suc roșii, ceapă, morcovi, usturoi, cimbru.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:
  • 200-300 g ciuperci pleurotus
  • 1 conservă roșii cuburi
  • 1 cană sos de roșii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 litru de apă
  • 1 cană de mălai grisat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • Câteva crenguțe de cimbru
  • Patrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt până devin moi. Adăugați ciupercile pleurotus tăiate în cratiță și gătiți-le până se înmoaie și încep să-și lase sucul.

Adăugați roșiile cuburi și sosul de roșii în cratiță. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa sosul. Adăugați usturoiul mărunțit, crenguțele de cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine și mai lăsați pe foc pentru încă 2-3 minute.

Presărați pătrunjel tocat deasupra ostropelului înainte de servire pentru un plus de prospețime și aromă.

Serviți ostropelul cu ciuperci pleurotus cald, alături de mămăliguță sau pâine proaspătă. Această rețetă de ostropel cu ciuperci pleurotus este o adevărată delicatesă, plină de arome și va fi cu siguranță un succes la masa de prânz sau de cină!

Vezi si reteta de Pui cu ciuperci pleurotus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din legume

Postat de xana

Chiftelute din legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....

Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Postat de Mihaela11_jo

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2024, 02:47
la 07.04.2024, 07:39
O minunatieeee...!
la 07.04.2024, 17:36
ce bunatate
la 07.04.2024, 23:31
Oricum ar fi preparate, ciupercile sunt tare bune...
la 08.04.2024, 18:50

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking