Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
6 Apr 2024 | 1110 vizualizari

Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională românească, reinventată cu o notă modernă: ostropelul cu ciuperci pleurotus. Este o mâncare plină de gust și foarte hrănitoare, ciupecile pleurotus au consistența cărnii. Pentru rețeta de Ostropel cu ciuperci pleurotus ai nevoie de ingredientele de aici: ciuperci pleurotus, roșii cuburi, suc roșii, ceapă, morcovi, usturoi, cimbru.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:
  • 200-300 g ciuperci pleurotus
  • 1 conservă roșii cuburi
  • 1 cană sos de roșii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 litru de apă
  • 1 cană de mălai grisat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • Câteva crenguțe de cimbru
  • Patrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt până devin moi. Adăugați ciupercile pleurotus tăiate în cratiță și gătiți-le până se înmoaie și încep să-și lase sucul.

Adăugați roșiile cuburi și sosul de roșii în cratiță. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa sosul. Adăugați usturoiul mărunțit, crenguțele de cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine și mai lăsați pe foc pentru încă 2-3 minute.

Presărați pătrunjel tocat deasupra ostropelului înainte de servire pentru un plus de prospețime și aromă.

Serviți ostropelul cu ciuperci pleurotus cald, alături de mămăliguță sau pâine proaspătă. Această rețetă de ostropel cu ciuperci pleurotus este o adevărată delicatesă, plină de arome și va fi cu siguranță un succes la masa de prânz sau de cină!

Vezi si reteta de Pui cu ciuperci pleurotus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Placinta cu ceapa si ciuperci

Postat de mena29

Placinta cu ceapa si ciuperci

Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm. Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2024, 02:47
la 07.04.2024, 07:39
O minunatieeee...!
la 07.04.2024, 17:36
ce bunatate
la 07.04.2024, 23:31
Oricum ar fi preparate, ciupercile sunt tare bune...
la 08.04.2024, 18:50

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking