Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
6 Apr 2024 | 777 vizualizari

Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională românească, reinventată cu o notă modernă: ostropelul cu ciuperci pleurotus. Este o mâncare plină de gust și foarte hrănitoare, ciupecile pleurotus au consistența cărnii. Pentru rețeta de Ostropel cu ciuperci pleurotus ai nevoie de ingredientele de aici: ciuperci pleurotus, roșii cuburi, suc roșii, ceapă, morcovi, usturoi, cimbru.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:
  • 200-300 g ciuperci pleurotus
  • 1 conservă roșii cuburi
  • 1 cană sos de roșii
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 litru de apă
  • 1 cană de mălai grisat
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • Câteva crenguțe de cimbru
  • Patrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt până devin moi. Adăugați ciupercile pleurotus tăiate în cratiță și gătiți-le până se înmoaie și încep să-și lase sucul.

Adăugați roșiile cuburi și sosul de roșii în cratiță. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa sosul. Adăugați usturoiul mărunțit, crenguțele de cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine și mai lăsați pe foc pentru încă 2-3 minute.

Presărați pătrunjel tocat deasupra ostropelului înainte de servire pentru un plus de prospețime și aromă.

Serviți ostropelul cu ciuperci pleurotus cald, alături de mămăliguță sau pâine proaspătă. Această rețetă de ostropel cu ciuperci pleurotus este o adevărată delicatesă, plină de arome și va fi cu siguranță un succes la masa de prânz sau de cină!

Vezi si reteta de Pui cu ciuperci pleurotus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Postat de panacris

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2024, 02:47
la 07.04.2024, 07:39
O minunatieeee...!
la 07.04.2024, 17:36
ce bunatate
la 07.04.2024, 23:31
Oricum ar fi preparate, ciupercile sunt tare bune...
la 08.04.2024, 18:50

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking