Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

Postat de Ksenya in Mancaruri de legume
28 Iul 2021 | 3334 vizualizari
Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc

O reteta de vara pe care o fac mereu. Preparat ce l-am preluat de la mama. Ea mereu face cate o tigaie de tocana si musai insotita de mamaliga. De data aceasta dovleceii trebuie sa fie mai mari, nu mici si fragezi. Un fel de dovlecei din cei scapati un pic mai mult pe curpeni. Au alt gust, mai dulcegi, pulpa mai ferma.            

Ingrediente

  • 1 dovlecel cam de 1 ,5 kg
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 ou/portie
  • branza rasa maturata tip Horezu
  • verdeata optional de care va place

Mod de preparare

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete.

Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul.

Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam dovlecelul ,presaram un praf de sare,amestecam si acoperim,lasam la foc cam 8-10 minute ,amestecand  de cateva ori.

Cand dovlecelul este bine facut,adaugam rosiile tocate ,amestecam,lasam 5-6 minute.

Intr-o ceasca adaugam smantana ,apoi faina ( daca smantana este prea groasa ,mai adaugam 2-3 linguri lapte sau apa). Turnam compozitia peste rosii si dovlecel,amestecam si mai lasam 8 minute sa bolboroseasca la foc mic.

La sfarsit adaugam usturoiul pisat.Potrivim de sare si piper,acoperim si lasam la odihnit pana preparam ouale.

Se serveste tocana cu ochi romanesc presarat cu verdeata si branza maturata rasa  si cu mamaliga sau paine de casa.

 Optional.ardei iute,piper .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de linte

Postat de sufletista

Tocanita de linte

Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin  ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin...

Citeste continuarea

Sufleu de legume

Postat de violeta30

Sufleu de legume

Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2021, 18:10
la 28.07.2021, 18:14
la 28.07.2021, 18:39
la 28.07.2021, 18:48
Faină...!
la 28.07.2021, 22:02

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking