Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de paine fara framantare sunt:
- 390 g faina - eu am folosit faina -Raftul bunicii 650
- 5 g drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
- 1 lingurita cu sare
- un vas de fonta- al meu a fost oval si putin mai mare , a iesit mai denivelata
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de paine fara framantare
Intr-un bol am pus faina cernuta, am adaugat drojdia si sarea, am amestecat apoi am adaugat apa calduta, putin cate putin. Am amestecat bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat la dospit 2 ore. Dupa doua ore am pus hartie de copt in oala de fonta si am rasurnat aluatul. Am preincalzit cuptorul la maxim, am cuptor pe gaz si habar nu am la cat ajunge maxim, pentru cuptor electric 220 grade, am bagat oala in cuptor si am copt cca 40 min. DAca aveam o oala cu diametru mai mic imi iesea mai inalta painica. A fiesit cu o coaja crocanta si un miez moale. Aproape ca am mancat-o pe toata asa goala, eu sunt o mare mancatoare de paine, da paine din aia buna. Asta chiar a fost o paine din aia buna, pentru ca am mancat-o nu am cum sa stiu cum se prezinta a doua zi. Data viitoare o fac mai mare.
Vezi si reteta de Ciabatta cu masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|