Reteta de pateuri cu branza

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2023 | 4461 vizualizari
Reteta de pateuri cu branza

Nu este pentru prima data cand le fac, sunt grozave. Aluatul este preferatul meu, usor de facut si se lucreaza atat de frumos cu el. Odata coapte, placintele sau pateurile ies mai bune decat la patiserie.   Pentru Reteta de pateuri cu branza sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, unt, smantana, oua, branza.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de pateuri cu branza
  • aluat:
  • 450 gr faina de grau
  • 300 gr smantana fermentata
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • sare
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • umplutura:
  • 500 - 600 gr branza sarata
  • 2-4 oua (in functie de cat de uscata sau moale este branza)
  • in plus:
  • 2 galbenusuri pt uns

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza:

Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile.

Intr-un vas, se amesteca untul, smantana, un praf de sare. Se adauga cele doua oua si se amesteca bine. Faina se cerne cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste compozitia de unt. Nu trebuie sa puneti toata faina deodata, in functie de calitatea fainii, este posibil sa nu fie nevoie de toata. Se amesteca pana la omogenizare si daca vi se pare ca ar mai fi nevoie de faina, adaugati si restul. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider. Veti vedea cat de fain este dupa ce sta la rece.

Umplutura:

Intr-un vas, se faramiteaza branza si se amesteca cu 3-4 oua. Eu am avut o branza sarata foarte uscata si am folosit 4 oua. Daca aveti o branza mai moale, puteti folosi doar 2 oua.

In functie de cat de sarata este branza si de cat de sarate doriti pateurile, adaugati sare.

Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate si se imparte in doua. O jumatate se pune inapoi la rece. Jumatatea ramasa se intinde pe un blat usor infainat, in strat subtire. Se decupeaza discuri de 8-10 cm. Se pune o lingura de branza si se aduna marginile, obtinand un coltunas. Se sigileaza marginile cu ajutorul unei furculite.

Pateurile se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se pun la rece minim o jumatate de ora.

Dupa ce au stat la rece, se scot si se ung cu galbenus batut. Se coc in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade C (in functie si de cuptor). Daca aveti un cuptor mai "puternic", reduceti la 180 grade C.

Se coc timp de 15-20 minute, sa fie bine rumenite, apoi se scot si se lasa putin la racit. Se transfera apoi pe un gratar de patiserie.

Sunt grozave!

Vezi si reteta de Pateuri cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Trigoane cu urda

Postat de cristinutanicolita

Trigoane cu urda

Se da drumul la cuptor.  Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână. Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2023, 20:34
Partikip.....
la 26.10.2023, 21:10
Cleme )))
la 27.10.2023, 18:15
la 31.10.2023, 19:53
Nebunie, bunatate, deliciozitate!
la 01.11.2023, 15:59
Ce apetisante sunt! Îmi plouă în gură!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking