Reteta de Pirojki cu cartofi

Postat de Caty in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2023 | 4827 vizualizari
Reteta de Pirojki cu cartofi

Aceasta Reteta de Pirojki cu cartofi am facut-o de multe ori acum muuulti ani. Acum vreau sa o fac si pentru voi.  Am luat-o de pe blogul culinar,, LaLena,, asa cum am luat multe retete de pe,,Bucataras,, Ingredientele pentru Reteta de Pirojki cu cartofi sunt urmatoarele: iaurt, ulei, zahar, drojdie, faina, cartofi, ceapa, marar, patrunjel, ou.

Ingrediente

  • Pentru Reteta de Pirojki cu cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Aluat:
  • 1pahar iaurt de 250ml. Pastram paharul pentru a masura celelalte ingrediente
  • 1/2 pahar ulei
  • 1lingura zahar
  • 1lingurita sare
  • 11g drojdie uscata
  • 3 pahare cu faina tip 000
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1kg cartofi
  • 1ceapa mare
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 1lingura marar verde tocat
  • 1lingura patrunjel verde tocat
  • Pentru uns
  • 1 ou

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de Pirojki cu cartofi

Pregatim mai intai umplutura ca sa fie rece cand facem Pirojki. Fierbem cartofii timp de 20 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.

Intre timp, calim ceapa in putin ulei si o turnam peste cartofii pisati ca pentru piure.

Adaugam sare, piper si verdeata. Eu nu am avut verdeata proaspata si am folosit putin oregano si marar uscat. De-a lungul timpului, am facut si fara sa adaug verdeta in cartofi si a fost bine si asa. 

Pentru aluat, amestecam iaurtul, tinut la temperatura camerei, cu uleiul, zaharul, sarea, apoi faina amestecata cu drojdia uscata. 

Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu prosop sau folie alimentara.

Dupa acest timp, il mai framantam pe blatul presarat cu putina faina si il mai lasam sa creasca 30 minute.

Acum ne apucam de facut 20 de bilute egale, pe care le aplatizam cu degetele. Blatul va fi uns cu ulei. 

Punem cate o lingura de umplutura pe fiecere, lipim marginile si aducem colturile spre interior 

Intoarcem cu liipitura in jos si aezam unul cate unul in tava tapetata cu hartie de copt.  Lasam sa creasca in tava 15 minute, le ungem cu oul batut, apoi le coacem  pana se rumenesc frumos, la 180-200 grade.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Pirojki cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Sushi

Postat de xana

Sushi

Incepem prin a pregati ghimbirul astfel: ii curatam coaja, il taiem in felii subtiri apoi feliile le taiem in bastonase cat mai subtiri. Punem putina apa cat sa-l acopere si cele 5 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2023, 18:34
Arată foarte bine și cred că sunt și tare bune...!
la 30.01.2023, 07:05
neaparat le voi incerca!
la 30.01.2023, 07:41
Bune!
la 03.02.2023, 20:03
la 05.02.2023, 23:57
Ce frumoase sunt !!!! Intial am crezut ca sunt Prajite !!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking