Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
22 Feb 2024 | 893 vizualizari
Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi

Am avut nevoie de doua foi de tort pe care le-am facut pornind de la o reteta de piscoturi, asa ca mi-am zis ca e bine sa scriu reteta separat de piscoturi ca sa stiu unde o gasesc, nu sa umblu bezmetica ca am uitat la ce tort am folosit  blatul de piscot. Reteta am citit-o la Beatricia de la '' Momente delicioase cu Beatricia ", imi plac foarte mult retetele ei si imi sunt sursa de inspiratie. Pentru Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, oua, zahar si amidon.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi
  • 4 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 130 g zahar
  • extract de vanilie sau esenta
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • zahar pudra pt. pudrat piscoturile

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, le-am cantarit, am separat albusurile de galbenus, am amestecat faina cu amidonul. Mi-am pregatit si tava pt. copt, am desenat pe hartia de copt un cerc cu diametrul de 20 cm, am asezat hartia in tava cu partea desenata jos ( hartia sa fie alba sa se poata distinge cercul).

Intr-un bol am pus albusurile cu sarea si le-am mixat pana au inceput sa se intareasca, apoi am incorporat 65 g zahar, in reprize, continund sa mixez pana am obtinut o bezea ferma.

In alt bol am pus galbenusurile si 65 de g zahar si am inceput sa mixez pana au inceput sa se deschida la culoare si sa-si dubleze volumul, am pus extrasul de vanilie si am amestecat bine, apoi am incorporat albusurile, in reprize, amestecand cu o spatula de jos in sus.

La final am incorporat faina si amidonul cernute folosind aceleasi miscari lente de jos in sus.

Compozitia obtinuta am pus-o intr-un posh cu dui rotund- diametru 10 mm- am format doua blaturi cu diametrul de 20 cm, din restul de compozitie am format piscoturi.

Inainte sa dau tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am pudrat blatul cu zahar pudra, am lasat sa se coaca cca 10-12 min, sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, atat blaturile cat si piscoturile. Sunt delicioase, imi venea sa le mananc pe toate si sa nu mai fac nici un tort, dar n-am facut asta......:))))))))))))))))

Vezi si reteta de Piscoturi cu vanilie si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2024, 11:46
Da, pe vremuri le făcea și mama ptr noapte de revelion, ca nu prea se găseau in comert!
la 22.02.2024, 13:36
la 22.02.2024, 17:13
la 25.02.2024, 16:19
Bune!
la 27.02.2024, 19:13
faine au iesit

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking