Reteta de placinta turta cu spanac si feta

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
16 Iul 2023 | 2376 vizualizari
Reteta de placinta turta cu spanac si feta

Am folosit ca suport 3 foi de placinta, puteti pune mai multe daca doriti. https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/placinta-turta-cu-spanac-si-feta.html Pentru Reteta de placinta turta cu spanac si feta sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi placinta, spanac, cascaval, oua, feta, unt, lapte, smantana.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta turta cu spanac si feta
  • 3 foi de placinta
  • 350 gr de spanac curatat
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 3 oua
  • 130 gr de braza feta
  • 20 gr de unt topit
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri smantana
  • nuci
  • sare, piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de placinta turta cu spanac si feta

Spalati spanacul si rupeti cozile.
Puneti-l in apa clocotita cu sare si fierbeti-l 3 minute.  Scoateti spanacul, puneti-l la scurs si lasati sa se raceasca.
Stoarceti bine spanacul si taiati-l marunt.
Frecati ouale intregi cu smantana, puneti sare si piper. Adaugati cascavalul ras, jumatate din branza feta faramitata, spanacul scurs si taiat. Amestecati.
Intr-o tava unsa puneti fund 2 foi de placinta, ungeti-le cu unt topit. Varsati deasupra compozitia cu branza, puneti nuci si cuburi de branza feta ramasa.  Rabateti marginile foilor peste umplutura.
Puneti deasupra ultima foaie de placinta.
Ungeti-o cu un pic de unt topit si varsati laptele deasupra.
Se coace placinta timp 35-40 de minute in cuptorul incins la 180 de grade C.

Vezi si reteta de Tarta Floarea-soarelui cu spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta turta cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turnulețe din legume și brânză de burduf

Postat de panacris

Turnulețe din  legume și brânză de burduf

Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce...

Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de Irina

Chec aperitiv

Am spalat toate legumele. Am curatat ciupercile de pielita si le-am taiat felii subtiri. Dovlecelul l-am curatat si taiat cubulete. Ceapa, usturoiul, loboda si mararul le-am tocat marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2023, 13:51
la 17.07.2023, 21:04
Alta bunaciune!
la 30.08.2023, 19:34
Sotului meu ii plac placintele cu spanac si branza!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking