Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
15 Mar 2024 | 1403 vizualizari
Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am facut-o de doua ori la rand. Au iesit niste placinte atat de bune si sarate, inca si acum imi ploua in gura :))) Pentru Reteta de placinte cu feta, spanac si marar am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, oua, lapte, unt, feta, spanac, ceapa verde, marar. Daca sunteti fani saraturi, va recomand sa le pregatiti, sunt o mega bunatate!

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de placinte cu feta, spanac si marar
  • aluat:
  • 600 gr faina de grau 00
  • 1/2 lgta de sare
  • 20 gr drojdie
  • 1 lgta zahar (pr drojdie)
  • 2 oua de gaina
  • 250 ml lapte
  • 70 gr unt moale
  • umplutura:
  • 250 gr feta
  • 250 gr branza vaci
  • cateva fire ceapa verde
  • cateva cuburi de spanac decongelat (sau 200 - 300 gr spanac proaspat)
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 leg marar verde
  • 2 oua de gaina
  • sare
  • piper
  • in plus:
  • un galbenus pentru uns placintele
  • 1 lg apa

Mod de preparare

 Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

Se pregateste mai intai aluatul.

Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.

Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea intr-o margine, iar in mijloc se face un locas unde se pun drojdia, ouale si laptele. Se framanta (cu mana sau la robot) pana se omogenizeaza aluatul, apoi se incorporeaza si untul, framantand pana se obtine un aluat omogen, fin si elastic. Se stropeste cu putin ulei de masline si se acopera cu un stergar curat. Se lasa la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura. Se curata, se spala si se toaca mararul si ceapa verde.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga un praf de sare si usturoiul tocat marunt. Atentie sa nu se arda usturoiul!

Se adauga spanacul si se soteaza cateva minute ca sa ia aroma de usturoi. Se da deoparte.

Intr-un vas, se faramiteaza branzeturile, se adauga ceapa verde si mararul tocate si se amesteca. Se potriveste gustul cu sare si piper. Se adauga si ouale amestecate inainte si se incorporeaza. La final, se aamesteca si spanacul sotat si racit. Compozitia de branza este pregatita.

Aluatul dospit se scoate pe un blat de lemn uns cu putin ulei de floarea soarelui. (foarte putin, da?)

Aluatul se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se imparte in 5-6 portii. Se intinde fiecare in forma de dreptunghi, se perforeaza in mijloc cu rola speciala. Se adauga o lingura generoasa de compozitie. Se impaturesc marginile, se sigileaza si se asaza in tava cu partea perforata in sus. In poze se vede mai bine.

Placintele formate se lasa in tava aproximatix 15 minute, apoi se ung cu gelbenus de ou amestecat cu o lingura de apa. 

Se coc in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, coacere sus- jos cu ventilatie, pentru aproximativ 15-20 minute (in functie de puterea cuptorului, se ajusteaza si timpul de coacere)

Dupa ce s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor, se acopera placintele cu un prosop curat si se lasa la temperat.

Se servesc neaparat cu bere alaturi :))

Sa va fie de folos!

Vezi si reteta de Placinte poale-n brau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinte cu feta, spanac si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salata de boeuf cu linte si conopida

Postat de gurita_ta2005

Salata de boeuf cu linte si conopida

Pieptul de pui si pune la fiert impreuna cu morcovii,la fel si cartofii se pun separat la fiert in coaja. Intr-o craticioara mica se pune apa la fiert iar cand a dat in clocot se adauga...

Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2024, 19:42
Foarte bun!👍👍👍
la 16.03.2024, 01:20
la 16.03.2024, 11:46
Plăcinte așa cum îmi plac mie...
la 16.03.2024, 19:21
Cate bucati se mananca la o portie?
la 16.03.2024, 21:22
Multumesc! Cleme, cate 4 la portie :"> ))

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking