Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:
- piscoturi 26 buc
- pentru insiropat piscoturi
- 100 g nesscafe latte
- 200 ml lapte dulce cald
- Crema
- 5 oua
- 2 linguri zahar
- 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
- 150 g ciocolata alba Callebaut
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie bourbon
- 2 linguri zahar farin
- 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
- 10 g gelatina
- cacao pentru pudrat
- forma de silicon cu diametru de 26 cm
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone
Crema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am omogenizat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 250 g mascarpone si 2 linguri de zahar farin pana am obtinut o crema consistenta. In aceasta crema am incorporat crema de oua si ciocolata, la final am adaugat esenta de vanilie bourbon.
Intr-un recipient inalt am pus 100 g de nesscafe latte si 100 ml lapte cald si cu ajutorul unui blender am obtinut un amestec spumos pe care l-am mai diluat cu lapte cald si in care am inmuiat piscoturile.
Asamblare : Am turnat crema obtinuta in forma de silicon, apoi am imuiat piscoturile, o parte le-am rupt bucatele mai mici si le-am incorporat in crema, restul le-am asezat deasupra, peste am asezat o folie alimentara si am presarat usor sa faca aderenta cu crema, am dat forma la congelator pentru cateva ore ( 4-5 ore sau peste noapte la congelator). Am scos prajitura din forma si am pudrat-o cu cacao.
Vezi si reteta de Prajitura cu piscoturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|