Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

Postat de Criss in Prajituri
11 Noi 2016 | 33874 vizualizari
Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

Pentru ca am camara plina cu gemuri si nu le mananca nimeni (anul viitor sigur nu mai fac :P ) si pentru ca am vrut altceva decat clatite, azi am facut o reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa. Prajitura aceasta e foarte simplu de facut si merge foarte bine cu alta umplutura in loc de gem, de exemplu cu mere, cu branza dulce si stafide, cu visine, prune. Reteta va iesi la fel de buna oricum alegeti sa o adaptati!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

  • 3 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de capsuni

Mod de preparare

Preparare Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se mixeaza pana cand devine o compozitie omogena de consistenta unei smantani groase.
Se toarna amestecul intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura aproximativ 20 minute. In timp ce prajitura se coace, pregatim bezeaua. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga zeama de lamaie, care are rolul de a face bezeaua crocanta la exterior si moale si pufoasa in interior. (Asta daca nu prindeti o zi ploioasa si umeda, ca se duce naibii toata bezeaua. :P )
Dupa cele 20 minute, se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gemul de capsuni si se acopera cu bezea, apoi se introduce in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa prajitura 10 minute sa se usuce bezeaua si sa nu se inchida prea tare la culoare. Vorbesc strict de cuptoarele simple de aragaz, cum am eu. La cele electrice probabil se procedeaza altfel.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie cu un cutit bine ascutit.
Tips: Gemul se poate amesteca cu nuca prajita si tocata grosier. La fel si in bezea se poate adauga nuca macinata si deja prajitura va fi cu mult mai buna.

Ne-a placut mult si varianta propusa de Pusa - Desert prajitura cu mere si bezea dar si varianta Roxanei arata GROZAV! - Desert prajitura cu mere si bezea

Si daca tot suntem la deserturile cu bezea, ce zici de aceasta Prajitura cu Blat de Bezea?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra

Postat de merisor67

Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra

Pentru blatul marmorat, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Mixăm albușurile spumă presărate cu...

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2016, 06:40
Ce bună e! Vreau o bucata la
la 11.11.2016, 06:46
Buna
la 11.11.2016, 06:46
la 11.11.2016, 08:12
Arata super!
la 11.11.2016, 08:47
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking