Reteta de prajitura Mimoza

Postat de trifadalia in Prajituri
29 Feb 2024 | 1199 vizualizari
Reteta de prajitura Mimoza

Un desert de casa aromat, gustos si delicios.  Pentru Reteta de prajitura Mimoza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, zahar, oua, smantana, unt, lapte, gem.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de prajitura Mimoza
  • Foi:
  • 500 gr faină
  • 130 gr untura
  • 100 gr zahăr
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 linguri smantana
  • Sare
  • Bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • Coaja si zeama de la o lămâie
  • 1 cana de lapte
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vaniliat
  • 1/2 borcan gem de caise/capsuni

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza

Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu. 

Se frământă aliatul si se împarte în 4 bucăți. Din fiecare bucata se întinde o foaie si se coace pe dosul tavii pe care in prealabil o ungem cu untura sau ulei. Foile se coc 10-12 minute. 

Se prepară crema astfel: se pune faina si zahărul in oala peste care se adaugă laptele. Se fierbe pana se îngroașă. Cand este rece se amestecă cu untul. La final se adaugă coaja de lămâie. Se unge o foaie cu crema, una cu gem de capsuni, iar crema iar deasupra se pune ultima foaie. 

Se pudreaza cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...

Citeste continuarea

Desert prajitura Ramasita

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Ramasita

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2024, 23:37
Delicioasă!
la 03.03.2024, 22:45
la 04.03.2024, 19:28
Mmmm, tare mult imi plac prajiturile astea cu foi coapte pe dosul tavii!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking