Reteta de prajitura Pani Walewska

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Oct 2022 | 1568 vizualizari
Reteta de prajitura Pani Walewska

Reteta de prajitura Pani Walewska o am la seif de multa vreme, ca multe altele, acum am zis sa o incerc pentru ca asa mi-a venit. E gustoasa ''doamna contesa poloneza'', nu e nici complicata dar nici simpla, undeva pe la mijloc.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Pani Walewska
  • Aluat
  • 250 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece 82% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri apa rece
  • Crema
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 130 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • Dulceata de afine

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Pani Walewska:

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si praful de copt. Am taiat untul cubulete si la-am amestecat cu faina, zaharul si praful de copt, obtinand un aluat faramicios. Am adaugat si galbenusuurile si 2 linguri de apa rece si am framantat bine pana am obtinut o bila de aluat. Am folosit o tava cu dimensiunea de 35/25 cm, am folosit o hartie de copt cu dimensiunile tavii si am intins bila de aluat. E un pic mai migalos de intins, mai cu sucitorul, mai cu palmele, pana la urma am intins aluatul. Am asezat in tava aluatul si apoi am intins dulceata de afine pe toata suprafata.

Crema : Crema am facut-o prima, sa se raceasca. Intr-un castron de inox am amestecat oul, zaharul, zaharul vanilat, am adaugat faina si amidonul si am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca apoi am incorporat crema in untul moale.

Bezea : Albusurile , 4 la numar, 3 de la aluat si 1 de la crema le-am mixat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat si amidonul si am mai mixat 1-2 min. Bezeaua obtinuta am intins-o peste dulceata de coacaze. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt prajitura cca 40 min.

Am scos tava din cuptor si am taiat in doua parti egale prajitura, am lasat sa se raceasca.

Asamblare : Am luat cele doua parti de prajitura, am desfacut hartia de copt, am asezat prima parte peste care am intins crema racita, apoi am asezat a doua parte de prajitura, partea de bezea sa fie deasupra. Am lasat 2-3 ore sa se odihneasca, apoi am portionat prajitura.

Vezi si reteta de Prajitura Televizor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Pani Walewska" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2022, 04:11
la 22.10.2022, 08:01
Delicioasa!
la 22.10.2022, 20:08
Ce delicioasa este, draga Cleme! Ma faci sa vreau si eu!
la 23.10.2022, 11:48
Wow!!! ❤❤❤ Arată minunat!
la 23.10.2022, 22:24
arata bine de tot!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking