Reteta de prajitura Regina Maria

Postat de adriana65 in Prajituri
4 Iun 2014 | 32200 vizualizari
Reteta de prajitura Regina Maria

Pe net se găsesc o multitudine de reţete pentru prepararea acestei prăjituri. În cofetării am văzut şi varianta aceasta, cu blat de pandispan şi blat de bezea, dar am văzut şi varianta cu 4 foi din bezea. Pentru Reteta de prajitura Regina Maria, eu am ales varianta cu pandispan. Ingredientele necesare sunt: oua, zahar, faina, nuca, unt.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Regina Maria
  • Ingrediente pandispan:
  •  4 ouă
  •  100 g zahăr
  •  75 g făină
  •  5 g praf de copt
  • 1 lingură apă rece
  • Ingrediente blat bezea:
  •  5 albuşuri
  •  150 g zahăr
  •  1 lingură făină (15 g)
  •  175 g nucă zdrobită
  • Ingrediente cremă:
  •  200 g unt de 82 % grasime
  •  190 g zahăr pudră
  •  5 gălbenuşuri
  •  1 lingură cacaco Dr. Oetker

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Regina Maria

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Pentru prepararea blatului de pandispan se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul şi apa rece. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul, amestecând uşor după fiecare şi la sfârşit se pune făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia se pune într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Imediat ce se scoate tava din cuptor, se întoarce, se scoate blatul şi se îndepărtează hârtia apoi se pune pe un grătar sau blat din lemn. 

Intre timp ne ocupăm de blatul bezea: cu mixerul la viteză maximă se bat  albuşurile spumă tare. Se adaugă zahărul şi după ce acesta s-a topit,  se opreşte mixerul şi se adaugă nuca amestecată cu făina. Se amestecă uşor cu o lingură. Compoziţia se toarnă într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt, se dă la cuptor şi se coace aproximativ 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, se lasă 2 minute să se răcorească apoi se îndepărtează hârtia şi blatul se pune pe un grătar să se răcească.

Pentru prepararea cremei se mixează gălbenuşurile cu 150 g zahăr până devin cremoase. Se pune cacao, se omogenizează, apoi vasul se pune pe bain-marie şi se fierbe. Când crema s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pune la rece. Untul se spumează cu 40 g de zahăr apoi se adaugă lingură cu lingură în crema rece de gălbenuşuri.  

Prăjitura se asamblează astfel: pe suportul pentru prăjituri se pune blatul de pandispan, jumătate din cremă care se întinde uniform, blatul de bezea şi la sfârşit se întinde crema rămasă. 

Vezi si reteta de Prajitura Raffaello

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Postat de merisor67

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie. Tapetam o tava de 25/35 cm cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2014, 20:20
Minunata
la 04.06.2014, 20:22
O bunatate!!!
la 04.06.2014, 20:49
la 04.06.2014, 20:56
delicioasa
la 04.06.2014, 20:58
ce bine arataaaa!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking