Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu in Prajituri
17 Mai 2023 | 2549 vizualizari
Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Din motive ploioase care m-au bagat in casa si nu m-au lasat sa-mi termin treaba, mi-am facut de treaba prin bucatarie si m-am agata de niste albusuri congelate. Erau tare plictisite , ele abusurile, asa ca le-am facut eu sa se imprieteneasca cu niste migdale, mure , nuci si alte chestii ce le-am gasit prin frigider si camara. Pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, zahar, faina migdale, lapte condensat, smantana, dulceata mure, nuci, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
  • Blat rulada - tava 30/40 cm
  • 240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati)
  • 200 g zahar tos
  • 100 g faina migdale
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • Crema
  • 75 g lapte condensat
  • 170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Dulceata de mure
  • nuci prajite si taiate grosier
  • Frisca
  • 330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao
  • mure din dulceata
  • bomboane trufe razuite

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul cernut si am mixat un minut, la final am incorporat faina de migdale cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am nivelat. Am preincalzit cuptorul la temperatura de 180 g , am bagat tava in cuptor si redus la mediu temperatura, am copt foaia de rulada cca 30 min sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor, am udat suprafata de lucru si am asezat hartia de copt cu tot cu blatul de rulada, ca sa se desprinda usor, apoi am rulat strans si am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus laptele condensat rece si smantana pentru frisca tot rece si am mixat pana am obtinut o crema ferma.

Asamblare : Foaia de rulada racita am derulat-o, am intins dulceata de mure pe toata suprafara, apoi am intins crema, peste crema am presarat nuca prajita si taiata grosier. Am rulat bine  si am lasat la frigider cateva ore, ca sa o pot portiona mai bine

Frisca: Intr-un bol am pus smantana pentru frisca rece de la frigider, am adaugat si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos rulada de la frigider, am portionat-o in 14 bucati aproximativ egale, apoi am glazurat fiecare bucata-n parete cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca ciococlata si apoi am ornat cu frisca, mure din dulceata si am ras deasupra niste bomboane trufe.

Vezi si reteta Rulada Pavlova.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Postat de farfuriavesela

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

Dovleacul  ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand  se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia...

Citeste continuarea

Desert pachetele cu bezea si nuca

Postat de diaconta

Desert pachetele cu bezea si nuca

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2023, 06:48
Buna dimineata! Chiar perfecta la cafea Nu mi spune ca....
la 18.05.2023, 11:23
Delicioasa!
la 26.05.2023, 10:59
asa zic si eu ca-i perfecta pentru ceai negru
la 12.06.2023, 13:54
Super!
la 01.07.2023, 19:07
Ce grozavie!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking