Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci
- pentru aluat:
- 5 ouă
- 15 linguri zahăr
- 22 linguri ulei
- 22 linguri lapte
- 30 linguri făină
- 2 lingurițe praf de copt
- -pentru umplutură:
- 1,5 kg mere
- 2 gutui
- 50 g nuci
- 3 linguri zahăr
- scorțișoară pulbere
Mod de preparare
Asa se prepara Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci
Se curăță merele și gutuile de coajă si se dau pe răzătoarea mare. Se scurge zeama și se călesc pe foc cu zăharul 5-10 minute, apoi se adaugă scorțișoara după gust și nucile.
Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul mixând în continuare. Se adaugă apoi laptele călduț alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă jumătate din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.
Se scoate tava din cuptor și se toarna merele călite peste blatul copt, apoi se toarnă restul de aluat. Se introduce din nou tava în cuptor pentru 25-30 de minute, până când se rumenește și trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.
Vezi si reteta de Prajitura invizibila cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|