Reteta de preparare a papanasilor

Postat de Meea in Dulciuri
25 Sep 2015 | 2571 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt papanasii pentru familia mea! Totul incepe cand tatal meu vine de la tara cu 2 sticle de lapte,mere,pere,prune,struguri,capsiuni,piersici,cartofi,rosii,castraveti,oua etc.Si vine ,bineinteles, si cu piesa de rezistenta: brunza dulce de vaci!! O pune pe masa si mama pune repede smantana langa ea si dulceata fara sa mai puna vreo intrebare.Vine si sora mea desigur,si intreaba repede:"Unde sunt papanasii?Sunt gata?Cand ii faci?Cat dureaza?" si vai de capul meu atunci ca nici cale de intoarcere nu este cand sunt prinsa la mijloc si toti asteapta, ca niste copilasi mici dupa Mos Craciun, sa fac papanasi! :)) Ei acuma,doara imi plac si mie papanasii,dar eu as pune imediat mana pe oala sa o pun la fiert cu apa si sa fac niste macaroane:)). Nah lasa ca nu-i nimic,imediat facem si papanasii si ii savuram alaturi de o dulceata de prune buna! Eu am facut papanasii sa arate mai micuti si finuti dar am zile si cand ii fac de nici apa nu mai poti bea dupa unul,atat de plin e stomacul de la ei! Pentru papanasii mai mari si grosi adaugati in plus o lingurita de praf de copt :)

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 3 oua
  • 220g zahar
  • 500g branza dulce (puteti adauga cat de multa va place dar eu doar atata am avut)
  • 500g faina (sa fie estetic ca oricum veti folosi muult mai multa,depinde de branza)
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 750 ml ulei
  • smantana
  • zahar pudra
  • dulceata (oricare va place)

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet).

Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat usor de modelat pe care il framantam bine pe masa infainata. Formam o bila micuta (cat pumnul) din aluat,apoi o aplatizam umpic iar in mijloc facem o gaura cu degetul urmand ca mai apoi sa mai formam inca o bila,dar mult mai micuta.Fiecarei bile mari trebuie sa ii corespunda una micuta.

Punem la incins uleiul intr-o oala si adaugam papanasii.Papanasii trebuie intorsi si pe cealalta parte,atentie ca se rumenesc repede.    Cand s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa absoarbe uleiul ,timp in care amestecam smantana (nu am pus gramaj pentru ca faceti cat de mult va trebuie pentru ca papanasii sa fie dulci) cu zaharul pudra. Punem gogoasa de la baza papanasilor,apoi peste punem sosul format din smantana si zahar pudra,punem apoi gogoasa cea micuta,apoi dulceata pe deasupra si sunt gata de servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Prajitura cu crema de capsuni

Postat de Meea

Prajitura cu crema de capsuni

    Pentru blat mixam spuma tare albusurile. Adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.     Adaugam galbenusurile si mixam in...

Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Postat de Oana

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

  Mixeaza untul moale cu zaharul alb si brun cu ajutorul telului Breville sau cu un mixer, apoi adauga oul si vanilia si mixeaza pana ce amestecul devine cremoasa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.09.2015, 16:58
imi plac, sunt tare buni!
la 25.09.2015, 17:02
Uf ador papanasii!
la 25.09.2015, 17:19
:*:*
la 25.09.2015, 18:31
Imi plac!
la 25.09.2015, 18:50
Ma bucur :*

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking