Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 gr. branza de vaci
- 5 linguri de gris
- 350 gr. faina
- 100 gr. zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 500 gr. smantana
- un borcan de dulceata
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr un castron se amesteca branza, grisul, faina,zaharul, ouale, sarea,bicarbonatul si zaharul vanilat.
Se obtine un aluat usor de modelat cu mana tapetata cu faina.
Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati.
Luam fiecare bucata si formam din ea cate 2 sfere, una mai mare si una cat o nuca.
Din cea mai mare formam un cilindru.
Punem uleiul la incins si prajim bucatile de aluat pe ambele parti ca la gogosi.
Scoatem pe o tava cilindrii si punem peste ei dulceata, deasupra punem sfera iar deasupra smantana din belsug, stropim totul cu dulceata su servim calzi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|