Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 800g branza de vaci
- 4 oua
- 350 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 6 linguri de zahar
- 500ml ulei
- smantana
- dulceata de cirese
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt.
Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale .
Pe masa de lucru punem putina faina.
Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute de marimea unei nuci . Trecem fiecare biluta prin faina,iar in mijlocul fiecarei bilute apasam usor cu degetul , ca sa formam niste ineluse . Oprim putin aluat pentru a forma bilute mai mici ...pentru fiecare papanas.
Punem uleiul la incins ,apoi punem papanasii la prajit .
Cand s-au rumenit pe ambele parti,scoatem papanasii si capacelele pe un platou acoperit cu prosop de hartie.
Deasupra fiecarui papanas punem smantana dulce si apoi capacelul si cate o lingurita de dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|