Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 branza proaspata de vaca
- 2 oua
- 200 gr gris
- 1 lingurita coaja razuita de lamai si limete
- 1 varf cutit sare
- 300 gr pesmet
- 100 gr unt
- 150 gr zahar brun
- frisca[ facultativ]
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu oua , sare si gris .
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .
Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si zaharul .
Formati bile de marimea unui ou mic pe care le faceti o gaura in mijloc cu un deget .Fierbeti papanasii in apa clocotita . Scoateti cu o paleta si ii tavaliti prin pesmet .
In gaura din mijlocul papanasului am pus jeleu de cirese .Cine doreste poate pune si un mot de frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|