Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
28 Iun 2012 | 6070 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese

Reteta de preparare a papanasilor Un dulce apreciat si usor de preparat . L-am ,, executat '' la cererea publicului admirator al talentelor mele culinare adica fiul si sotul !!!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 branza proaspata de vaca
  • 2 oua
  • 200 gr gris
  • 1 lingurita coaja razuita de lamai si limete
  • 1 varf cutit sare
  • 300 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • frisca[ facultativ]

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecati branza cu oua , sare si gris .

Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .

Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda de  peretii vasului . Cand pesmetul devine auriu inchideti focul si adaugati amestecand si zaharul .

Formati bile de marimea unui ou mic pe care le faceti o gaura in mijloc cu un deget .Fierbeti papanasii in apa clocotita . Scoateti cu o paleta si ii tavaliti prin pesmet .

In gaura din mijlocul papanasului am pus jeleu de cirese .Cine doreste poate pune si un mot de frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Postat de timea

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un...

Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de rocsi_1612

Turta dulce

Intr-o craticioara punem 1 lingura din zaharul pudra la caramelizat. Cand s-a caramelizat, punem apa (atentie la aburi) si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul. Tragem cratita de pe foc,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2012, 16:33
o deliciosenieeee! like, like, like, like )
la 28.06.2012, 16:34
din astia vreau muuuuuuuuulti
la 28.06.2012, 16:45
Dai si mie asa o portioara ??? ma limbaresc rau de tot
la 28.06.2012, 16:47
Diana dau cu placere
N-am mai auzit termenul cu limbaritul
la 28.06.2012, 16:47

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking