Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 450-500 gr branza proaspata
- 2 oua
- 12-15 lg faina
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
- 3 lg zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta vanilie
- coaja de portocala
- smantana si dulceata pentru servit\
- 500 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta.
Cu mainile bine infainate, luam cate o bila de aluat pe care o aplatizam usor cu palmele si careia ii facem o gaura in mijloc.Punem la prajit pe baie de ulei si intoarcem.Scoatem cand incep sa se rumeneasca.Dupa ce am terminat de facut papanasii, din aluatul ramas facem bilute si la fel le prajim in ulei.Tinem acoperit pana la servire.
Peste papanasii facuti puem smantana din belsug, dulceata(visisne am folosit eu), iar smanatana, iar dulceata si putin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|