Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
27 Iun 2015 | 3991 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

Reteta de preparare a papanasilor Adoram papanasii, ne plac atat de mult, ca daca ar fi dupa noi, am manca aproape zilnic, dar ne abtinem ca au ceva calorii :D...Hai ca va las si voua cativa si sper sa va placa!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina. Il lasam la odihnit 15 minute la frigider. Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute. Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii. Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti. Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie. Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

Postat de gurita_ta2005

Reteta de preparare a papanasilor cu telemea

Reteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul....

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana şi dulceata de mure

Postat de kukibella

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana şi dulceata de mure

Reteta de preparare a papanasilor Branza,ouale,grişul,coaja rasa de lamaie,zaharul se amesteca; Se adauga bicarbonatul şi faina şi se framanta.Aluatul trebuie sa fie un pic mai tare;daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 21:42
Ce-as manca si eu ...
la 27.06.2015, 21:45
yummmmmyyy
la 27.06.2015, 21:47
ce bunatate, o bucatica si pentru mine
la 27.06.2015, 21:56
Esti invitata mea Andreea
la 27.06.2015, 21:56
Multumesc Dey

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking