Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular

Postat de farfuriavesela in Dulciuri
21 Iul 2014 | 20610 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti urmari cum am pregatit eu papanasi chiar aici!!!! Pentru aceasta reteta avem nevoie de: branza de vaci zahar, faina, oua

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 100 gr zahar
  • 350-400 gr faina (cantitatea de faina depinde de cantitatea de zer din branza)
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • 200-300 gr smantana
  • dulceata de capsune sau de care aveti prin camara

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular:

Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 15-20 min.

Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.

Punem ulei la incins intr-o craticioara si incepem sa prajim papanasii si bilutele, pe ambele parti cateva minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare frumoasa.   Dupa ce ii prajiti pe toti, urmeaza partea in care ii ornati cu smantana si dulceata in cantitatea dorita de voi, iar apoi nu mai stati pe ganduri, ii puteti servi.

Sa incercati si reteta de Papanasi fierti cu prune, e un deliciu! Sa incercati si reteta de Papanasi cu branza proaspata de vaci

Va recomandam si Reteta de preparare a papanasilor reinventati

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata, un desert romanesc foarte popular" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de lucy2002

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...

Citeste continuarea

Tort cu nutella

Postat de RuxyRux

Tort cu nutella

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 12:06
tare buni!
la 21.07.2014, 12:12
la 21.07.2014, 12:57
la 21.07.2014, 13:00
hmmm, ce bunatate!!
la 21.07.2014, 13:39
O bunatate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking