Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 1 kg branza dulce de vaci
- 4 oua
- 20 g praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 g zahar
- 10 linguri faina
- 500 ml ulei pentru prajit coaja de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vaniliat dulceata
- 300 g smantana
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor Se pune branza, zaharul vaniliat,ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si 6 linguri faina.
Se framanta aluatul.Se pun cele 4 linguri de faina ramase pe masa de lucru si se imparte aluatul in doua,dintr-o parte vom forma bilute si din cealalta "gogoasa" aceea cu gaura in mijloc.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins,dupa care punem papanasii la prajit.Nu trebuie prajiti foarte mult,doar cat sa se rumeneasca pe ambele parti.La fel se prajesc si bilutele.
Dupa aceea urmeaza asamblarea lor,se pune papanasul,putina smanata,biluta,iara putina smantana si gem de capsune sau orice fel de gem mai acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|