Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 810 g branza de vaci bine scursa. Eu am folosit 3 cutii de branza grasa la 275 g de la Pilos /Lidl,e cea mai buna pentru reteta aceasta. Am lasat-o peste noapte la scurs si a rezultat 810 g
- 100 g faina + 20-30 pentru lucru pe planseta
- 30 g ou
- 90 g zahar brun, se poate si zahar simplu
- 30 gr unt pentru prajit
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit taiem felii groase de 1,5-2 cm si le modelam in palme cu ajutorul fainii ca pe niste parjolute.
Intr-o tigaie incalzim untul la foc moderat si prajim foarte putin pana capata o nuanta aurie pe o parte apoi pe cealalta .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam papanasii pana terminam toata coca. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
Se servesc cu smantana, lapte condensat rusesc sau dulceata......etc. Eu am folosit smantana si duceata de visine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor rusesti cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|