Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure
- Foi - 2 buc ( ingrediente pentru o foaie ) x 2
- 3 albusuri
- 100 g zahar
- 75 g alune de padure prajite si macinate
- 25 g faina
- un praf de sare
- Crema
- 6 galbenusuri
- 500 ml lapte cu 3,5% grasime
- 50 g amidon
- coaja si zeama de la o lamaie
- 200 g zahar
- 150 g unt cu 82% grasime
- Glazura
- 100 g zahar
- 25 g cacao
- 200 ml apa
- 50 g unt cu 82% grasime
- 50 g ciocolata neagra Callebaut
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure
Foi : Intr-un castron de inox am pus cele 3 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare in care am incorporat faina si alunele macinate cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la cuptir cu hartie de copt si am intins compozitia 23/36 cm cu aproximatie. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si am redus temperatura spre mediu, am copt foaia cca 15 min...ma rog am uitat-o un pic mai mult si mi-a dat batai de cap cand am rulat-o, dar am deres-o.....daca aveti cuptor electric 170 grade cu ventiltie cca 15 min, pe gaze e mai greut un pic, trebuie atentie sa nu ardem foaia pentru ca este subtire. Am procedat la fel si cu a doua foaie, care mi-a iesit mai bine. Am lasat foile sa se raceasca direct pe foaia de copt.
Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 6 galbenusuri, am adaugat zaharul si amidonul, am mixat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur , am adaugat coaja de lamaie si am amestecat continuu pana am obtinut o budinca. Am tras castronul de pe baia de abur, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, la final am adaugat zeama de lamaie.
Asamblare : Ca sa pot sa rulez mai bine foaia de bezea, am udat blatul de lucru, am asezat foaia de copt cu bezeaua peste apa, am intins jumatate din crema, am taiat pe din doua foaia si apoi am rulat usor cele doua jumatati obtinute. La fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 rulouri pe care le-am bagat la congelator 30 min, ca sa pot sa le portionez mai bine. Cat a stat prajitura la congelator am facut glazura, am pus toate ingredientele intr-o craticioara si am pus sa fiarba pe foc, aici am gresit eu ca n-ama vut rabdare sa lasa sa fiarba mai mult sa se ingroase glazura. Am lasat-o sa se raceasca. Am scos rulourile de la congelator si le-am portionat, am obtinut 20 de rulouri aproximativ egale, fiecare capat de rulou l-am scufundat in glazura si apoi le-am asezat in tava pe hartie de copt. Nu-s cele mai aratoase dar sunt foarte gustoase.
Vezi si reteta de Rulouri cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|