Ingrediente
- Ingrediente Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras roșu
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 roșie pasată
- 1 linguriță oregano
- boia de ardei dulce
- 6 ouă de prepeliță
- pătrunjel proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeiul tăiat felii.Se sotează pe foc mediu cca 1 minut sau până când se înmoaie puțin.
Se adaugă rosia pasată, sare și condimentele și se amestecă. Se adaugă o căniță mică de apă (20ml) și se lasă să fiarbă acoperit cu un capac, până când sosul scade la jumătate.
Se fac gropițe în sosul de roșii și ardei și se adaugă ouăle.
Se acoperă din nou tigaia cu capac și se lasă pe foc mic, încă 3-4 minute sau până când ouăle sunt gata.
Se stinge focul, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat și se servește imediat, cu lipii sau pâine prăjită.
Vezi si reteta de Shakshuka cu rosii si ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|