Ingrediente
- Iata cum se prepara Reteta de tocana cu pui
- carne de pui cca 700 g
- rosii cca 1 kg
- ardei 5-6 buc potriviti
- ceapa alba cca 500 g
- sare
- piper
- cca 300 ml apa
- cca 70 ml ulei
- patrunjel verde
- toate legumele sunt din gradina mea ( sa ma laud si eu;)))))))
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de tocana cu pui
Mai intai am spalat carnea de pui, ciocanelele si partile cu tartita, am pus un tuci pe foc si am lasat sa se incinga uleiul, am pus bucatile de pui si le-am prajit, putin rumenite. Am scos bucatile din tuci si m-am apucat de legume. Am curatat ceapa , ardeiul, am decojit rosiile. Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt si rosiile cubulete. Am pus o cratita pe foc cu cca 70 ml ulei ( eu n-am o problema ca mancarea sa fie mai uleioasa), am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa si ardeiul si le-am calit cca 10 min, am adaugat rosiile si am lasat sa se inabuse cca 10 min, am adaugat un pic de sare. Am adaugat carnea prajita si apa, am dat cratita la cuptor la foc mic cca 1 ora si 1/2 , am potrivit de sare si piper. Imi place sa gatesc la foc mic si timp mai lung.
Sa aveti pofta, sigur noi avem !
Vezi si reteta Tocanita de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocana cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|