Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Postat de Oana in Torturi
23 Mar 2017 | 75013 vizualizari
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Cui ii place ciocolata? Amandina e una dintre vedetele prajiturilor cu ciocolată, nu există iubitor de dulce care să nu fi mâncat amandine. Când ți se face poftă sau ai un eveniment festiv, mai ales daca sunt iubitori de ciocolata, il poti prepara dupa reteta de mai jos. Sa aveti spor si poftă! Pentru Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, cacao, unt, ciocolata, frisca lichida.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv
  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 150 gr faina
  • o ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr unt moale
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • plus banuti de ciocolata pt decor

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste bezeaua de albusuri. Amestecam usor, cu o spatula, de sus in jos. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de cacao si o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor. Tapetam cu hartie de copt o tava de tort de 26 cm si rasturnam cu grija aluatul pentru blat. Coacem blatul pentru 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Verificam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca s-a copt. Il lasam la racit pe un gratar.

Cat blatul este la cuptor se prepara siropul si se lasa la racit. Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se adauga apoi esenta de cafea si cea de rom.

Pentru crema, amestecam la bain-marie galbenusurile cu jumatate din zaharul pudra. Amestecam continuu cu un tel sau cu mixerul pana crema se ingroasa si isi dubleaza volumul. Luam vasul de pe foc, adaugam praful de cacao si esenta de rom. Untul moale il mixam cu restul de zahar pudra pana devine pufos. Turnam apoi peste unt crema de galbenusuri si cacao si mixam pana se omogenizeaza cele doua compozitii.

Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca pana asamblam tortul.

Asamblare: Taiem blatul in trei, insiropam bine primul blat, punem 1/3 din crema, apoi al doilea blat, insiropam si punem jumatate din crema ramasa. Deasupra punem al treilea blat si turnam glazura calduta. Decoram tortul cu restul de crema si lasam la frigider cel putin 2 ore, apoi putem servi.

Prajitura Amandina este un desert excelent de cofetarie pe care il savuram in copilarie, alaturi de Prajitura Boema, o alta reteta delicioasa sau celebra Prajitura Ora 12, un alt desert fin si ciocolatos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort 6 august o mie noua sute vara

Postat de Constelatialeu

Desert tort 6 august o mie noua sute vara

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm cu interior gol cu diametrul de 8 cm. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Postat de oanapl

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2017, 14:19
mai, Oana, tu n-ai ce face? ))))
la 23.03.2017, 14:28
la 23.03.2017, 16:00
Ce munca grea pe biata Oana, la ce cazne-i supusa.....
la 23.03.2017, 16:05
Da, Cleme! Saraca.... ))
la 23.03.2017, 16:21

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking